top of page

Verwijzing en vergoeding 2022:

 

Alle vergoedingen zijn vanuit jouw basisverzekering. Je hoeft dus niets bij te betalen. Voor meer informatie zie hieronder.

 

Invoering Zorgprestatiemodel:

Per 1 januari 2022 veranderen de regels betreffende de declaratie aan uw zorgverzekeraar. Een nieuw declaratiesysteem wordt geïntroduceerd. Het Zorg Prestatie Model (ZPM).
Praktisch gezien betekent dit dat uw eigen risico 2021 nog wordt aangesproken in 2021 (het intakegesprek en behandelgesprekken die plaatsvinden in 2021, ook na verlenging van uw behandeling (DBC)) en dat er door de verandering in het zorgstelsel in januari direct aanspraak gemaakt wordt op uw eigen risico 2022 (gesprekken die plaatsvinden vanaf 01-01-2022).
U heeft dus in alle gevallen van vergoeding te maken met uw eigen risico; dat geldt voor alle GGZ zorg die valt onder uw basisverzekering. Voor verdere vragen hierover raden wij u aan uw polis­voor­waarden te raadplegen en contact op te nemen met uw zorg­verzekeraar. Het is belangrijk dat u goed op de hoogte bent; u bent hier zelf verantwoordelijk voor.
Voor alle duidelijkheid, ook wanneer u bij ons na intake niet in behandeling bent gekomen, wordt de bestede tijd voor het intaketraject bij de zorgverzekeraar gedeclareerd en zal de verzekeraar het eigen risico met u verrekenen.

 

 

Momenteel heb ik onder andere contracten bij:

- Zilveren kruis Achmea.

- zorg en zekerheid

- DSW

- Ditzo

- VGZ (betaalovereenkomst)

 

 

Het gehele declaratieverkeer wordt bij deze verzekeraars tussen online GZ-psycholoog en jouw zorgverzekeraar geregeld.

 

 

Ik heb geen contract met Menzis en CZ.

Niet gecontracteerde zorg: 
Als er geen contract is afgesloten met jouw zorgverzekeraar ontvang je zelf de factuur. Deze dien je tijdig te voldoen, daarna declareer je deze bij jouw zorgverzekeraar. Je hebt recht op een vergoeding mits aan de voorwaarden voor verwijzing naar de GBGGZ is voldaan.

 

Niet alles is verzekerde zorg:
Niet alle problemen/stoornissen vallen onder de verzekerde basiszorg. De overheid heeft al eerder besloten om aanpassingsstoornissen, relatieproblemen en arbeidsgerelateerde problematiek niet meer te vergoeden. (Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden ook aanpassingsstoornissen en relatieproblematiek. Raadpleeg hiervoor jouw verzekeringspolis).

Kijk ten alle tijden de door uzelf afgesloten polis er op na om verrassingen te voorkomen.

 

 

 

 

 

 

bottom of page