top of page

 

 

 

Wie ben ik?

 

 

Ik heet Hicham Berkhli en ben een 42-jarige psychotherapeut en gz-psycholoog van Marokkaanse afkomst. Naast het Nederlands spreek ik ook Marokkaans/Arabisch. Ik heb ruim 10 jaar gewerkt bij een reguliere interculturele specialistische ggz instelling waar ik verschillende vormen van angsten, depressies en persoonlijkheidsproblematieken heb behandeld. Sinds 2014 heb ik stapsgewijs een eigen online praktijk opzet waar ik nu al ruim 6 jaar online behandelingen aanbied middels zoom. Daarnaast werk ik als psychotherapeut in een vrijgevestigde groepspraktijk genaamd Interggz ( waar ik de mede-eigenaar van ben) in Amsterdam daar bied ik behandelingen aan op de praktijk. De behandelingen zijn conform de wetenschappelijke richtlijnen die bewezen zijn qua effectiviteit.

 

In 2009 ben ik afgestudeerd als basispsycholoog aan de universiteit van Utrecht. Een jaar later ben ik gestart met de postmaster gz-opleiding welke ik na twee jaar heb afgerond. Naast deze opleiding heb ik veel cursussen gevolgd zoals onder andere: EMDR, Mentalization Based Treatment (MBT), cognitieve gedragstherapie, schematherapie, suïcide preventie training, systemisch werken (relatie- en gezinstherapie) en persoonlijkheid en psychodiagnostiek.

In januari 2020 was ik gestart met de opleiding tot psychotherapeut die ik ondertussen in 2023 heb afgerond.

 

In de psychologie draait het om veranderen, het zich weer beter voelen, weer hoop hebben. Door één zin kan men veranderen, ik heb het zelf meegemaakt. Toen ik op het voortgezet onderwijs zat was ik erg ongemotiveerd voor school, ik spijbelde veel en hield me niet echt bezig met mijn toekomst. 

Doordat een medestudent mij aansprak middels één zin ("jij graaft jouw eigen graf") besefte ik mij opeens dat ik inderdaad mijn toekomst aan het vergooien was. Het was een eye-opener voor mij en dit zorgde ervoor dat ik mij vanaf toen helemaal stortte op mijn studie en mijn diploma's behaalde. 

Door deze eigen ervaring ben ik extra gemotiveerd geraakt om hulpbehoevende uit de put te trekken en er samen voor te zorgen dat de kwaliteit van leven weer zal toenemen. Dit doe ik niet door concrete adviezen te geven, maar om patiënt zelf reflectief te laten nadenken over zijn eigen gedachte en gedrag. Hierdoor worden de negatieve patronen zichtbaar en is het mogelijk om die patronen te doorbreken. 

 

 

bottom of page