Wie ben ik?

 

 

Ik heet Hicham Berkhli en ben een 37-jarige GZ-psycholoog van Marokkaanse afkomst. Naast het Nederlands spreek ik ook Marokkaans/Arabisch. Ik ben ruim 9 jaar werkzaam bij een reguliere interculturele specialistische ggz instelling waar ik verschillende vormen van angsten, depressies en persoonlijkheidsproblematieken behandel. Alle behandelingen zijn conform de wetenschappelijke richtlijnen die bewezen zijn qua effectiviteit.

 

In 2009 ben ik afgestudeerd als basispsycholoog aan de universiteit van Utrecht. Een jaar later ben ik gestart aan de gz-opleiding welke ik na twee jaar heb afgerond. Naast deze opleiding heb ik veel cursussen gevolgd zoals onder andere: 

EMDR, Mentalization Based Treatment (MBT), cognitieve gedragstherapie, schematherapie, suïcide preventie training, systemisch werken (relatie- en gezinstherapie) en persoonlijkheids diagnostiek. 

 

In de psychologie draait het om veranderen, het zich weer beter voelen, weer hoop hebben. Door één zin kan men veranderen, ik heb het zelf meegemaakt. Toen ik op het voortgezet onderwijs zat was ik erg ongemotiveerd voor school, ik spijbelde veel en hield me niet echt bezig met mijn toekomst. 

Doordat een medestudent mij aansprak middels één zin ("jij graaft jouw eigen graf") besefte ik mij opeens dat ik inderdaad mijn toekomst aan het vergooien was. Het was een eye-opener voor mij en dit zorgde ervoor dat ik mij vanaf toen helemaal stortte op mijn studie en mijn diploma's behaalde. 

Door deze eigen ervaring ben ik extra gemotiveerd geraakt om hulpbehoevende uit de put te trekken en er samen voor te zorgen dat de kwaliteit van leven weer zal toenemen.