top of page

 

 

 

Wie ben ik?

 

 

Ik heet Hicham Berkhli en ben een 41-jarige GZ-psycholoog in opleiding tot psychotherapeut van Marokkaanse afkomst. Naast het Nederlands spreek ik ook Marokkaans/Arabisch. Ik ben ruim 10 jaar gewerkt bij een reguliere interculturele specialistische ggz instelling waar ik verschillende vormen van angsten, depressies en persoonlijkheidsproblematieken heb behandeld. Sinds 3 jaar werk ik volledig in een eigen vrijgevestigde groepspraktijk genaamd Interggz in Amsterdam en geef ik online behandelingen via Zoom.  De behandelingen zijn conform de wetenschappelijke richtlijnen die bewezen zijn qua effectiviteit.

 

In 2009 ben ik afgestudeerd als basispsycholoog aan de universiteit van Utrecht. Een jaar later ben ik gestart aan de gz-opleiding welke ik na twee jaar heb afgerond. Naast deze opleiding heb ik veel cursussen gevolgd zoals onder andere: 

EMDR, Mentalization Based Treatment (MBT), cognitieve gedragstherapie, schematherapie, suïcide preventie training, systemisch werken (relatie- en gezinstherapie) en persoonlijkheid diagnostiek.

In januari 2020 ben ik gestart met de opleiding tot psychotherapeut die ik eind 2022 ga afronden. 

 

In de psychologie draait het om veranderen, het zich weer beter voelen, weer hoop hebben. Door één zin kan men veranderen, ik heb het zelf meegemaakt. Toen ik op het voortgezet onderwijs zat was ik erg ongemotiveerd voor school, ik spijbelde veel en hield me niet echt bezig met mijn toekomst. 

Doordat een medestudent mij aansprak middels één zin ("jij graaft jouw eigen graf") besefte ik mij opeens dat ik inderdaad mijn toekomst aan het vergooien was. Het was een eye-opener voor mij en dit zorgde ervoor dat ik mij vanaf toen helemaal stortte op mijn studie en mijn diploma's behaalde. 

Door deze eigen ervaring ben ik extra gemotiveerd geraakt om hulpbehoevende uit de put te trekken en er samen voor te zorgen dat de kwaliteit van leven weer zal toenemen.

 

 

 

bottom of page